subota, 8. prosinca 2012.

Zima došla, snijeg je pao...

Ovo će biti post sa puuuuno slika, dakle, ako nemate barem pet minuta, nemojte ga ni pokušavati otvarati. Zima je stigla itekako, jutros je toliko palo snijega da doslovno ne možemo otvoriti vrata, ni ralica nije prošla, kao da smo u mojoj maloj ulici u kojoj živim, potpuno odsječeni od svijeta. Snijeg uopće ne vrijedi čistiti, jer i dalje pada nesmiljenom jačinom pa je jedino rješenje grijati se doma uz tople radijatore i ne razmišljati koliki će biti račun za plin za dvanaesti mjesec. Ja sam dosta toga napravila što vam nisam pokazala pa prvo krećem s nečim najnovijim:anđelima! I to od perlica! Meni su jako slatki i morala sam isprobati kako to ide.Ista žena koja me naučila raditi anđele od krep papira, poklonila mi je i ovog jednog anđela i ja sam, gledajući ga, sama shvatila kako trebam raditi. Dragoj teti Anici Bračevac, koja dolazi na moje radionice i još uvijek želi nešto naučiti, puno hvala!
Ovaj gornji je njen, a moji su ispod i nešto su manji, jer su moje perlice sitnije. Slikala sam na ulaznim vratima pa se vidi i malo snijega. Radila sam još nešto što nikad nisam: medaljone. Napravila sam dva komada i stavila samo vrpcu okolo, možda sam trebala nešto drugo, ali ovo mi je jeftinija varijanta.
I onda sam krenula sa salvetama zvanim "Nostalgija". Jedno vrijeme sam prije radila s njima i toliko su mi bile lijepe da se nisam uspjela odmaknuti od njih. Jedva jedvice sam onda prestala i tek sad napravila ponovo nekoliko radova. Prvo jedna kutijica na kojoj sam htjela pokazati mojim sudionicama na radionici kako se može raditi sa šablonama:
Pa onda na drvenoj podlozi (još nisam sigurna hoće li to biti vješalica ili samo slika):
Napravila sam i nostalgične podmetače za šaše ukrašene čipkom pomoću akrilne boje:
Jedno skroz-naskroz romantično srce za koje mislim da će ostati kod mene i služiti mi u predsoblju kao vješalica za šalove:
I još radova:
To je ptičica na drvenoj podlozi u shabby stilu. Pa onda ide jedna staklena tacna koja je isto poslužila sudionicama moje radionice da vide kako se mogu iskoristiti šablone:
Ne mogu vjerovati, zar sam došla do kraja? I neki radovi na hrpi:
I za sami kraj (već vam je dosta, znam, ali hvala onima koji su izdržali do kraja posta)-pogled s mog prozora prije sat vremena:
Pozdrav svima koji me čitaju i na blogu i na Facebooku od Jasne!

Broj komentara: 10:

  1. radovi su prekrasni. nostalgiju sam radila i ja,a medaljone još nisam probala raditi

    OdgovoriIzbriši
  2. odlični radovi, ovi vintage slikice/vješalice/tanjuri su prekrasni!

    OdgovoriIzbriši
  3. Radovi su odlični, a anđelčići mi se najviše sviđaju. Baš su slatki.
    Gledala sam vesti, vidim da je kod vas baš napadalo, pa sam krenula redom da vidim kako ste. Nives je dobro, ti si dobro, idem dalje.

    OdgovoriIzbriši
  4. Jooooj,da.Zameo nas snijeg, na sajmu ni žive duše..Zapeo nam kombi u nanos snijega, otavili ga do sutra u snijegu:( Radovi su predivni , a moji favoriti srce, kutijica i naravno anđelčići od perli.Preslatko:)

    OdgovoriIzbriši
  5. Kod mene osam stupnjeva:( Doduše, bura zavija i strepimo da ne popadaju stabla, ali od snijega ni "s"... (valjda je poznato kako Splićani vole snijeg:)
    Radovi su ti prekrasni, počevši od ovih nježnih anđela do motiva sa nostalgijom... kutija mi se posebno sviđa... i srce mi se posebno sviđa... i podmetači...
    I zbilja mi se pooosebno sviđa ova zadnja fotografija:)

    OdgovoriIzbriši
  6. Ja bih onu kutijicu :)
    Sve si to krasno uradila, anđeli su zanimljiva ideja. Pošto ne mođeš van, biće još radova!

    OdgovoriIzbriši
  7. pozdrav draga, hvala ti za komentar.. zelim ti sve najlepse u narednom zivotu za ove lepe predstojece praznike..Radovi su me pcarali i andjeli ostavili bez reci.. Hvala ti .. Pozz i kissss

    OdgovoriIzbriši