subota, 14. travnja 2012.

Shabby tacna za mene





Napravila sam već nekoliko sličnih shabby drvenih tacni, ali sam ih sve poklonila. Ovoga puta sam je poklonila sama sebi.
Neki dan sam u trgovini ugledala bijelu drvenu tacnu s nekim pijetlom kao glavnim motivom. Ne mogu reći da je bila loša, bila je vrlo zanimljiva, ali ja sam već tamo znala da želim ljubičasto-bijelu kombinaciju s hortenzijama.
Hortenzije su motiv koji jako volim, a volim hortenzije i kao cvijeće. Dok sam bila klinka, moja mama je imala cijeli red grmova hortenzija koje su meni tada bile ružne i išle su mi na živce.( I nisu mi samo hortenzije išle na živce, nego i puno drugih stvari kod mojih roditelja, a danas vidim da je to sve bilo bez razloga).
Kao što to obično biva, što smo stariji, sve više sličimo na svoje roditelje (htjeli mi to ili ne, ali to je tako, samo što to ne shvaćamo u svojim dvadesetim godinama). Tako su se i meni sve više počele sviđati hortenzije. I ne samo one, nego sam stalno u potrazi za onakvim istim cvijećem koje je moja mama nekad imala posađeno u dvorištu, a čini mi se da su neke sorte toliko stare da ih nikad neću pronaći, ali ja ne odustajem. I tražim ruže koje su mirisale baš isto kao i u dvorištu moje mame i tate...

Broj komentara: 8:

  1. to mi je tako poznato uradim drugima toliko lijepih stvari a sebi skoro nikad, nikako da ja dođem na red valjda kao i supruga od postolara nikada na red na potpetice
    lijepa tacna nema šta,a i hortenzije u mojem vrtu veliki grm

    OdgovoriIzbriši
  2. Tacne su prekrasne,a i hortenzije na njima.Tako i mi uradimo puno toga i poklonimo,a što se može.Veselim se našem druženju.Samo da kažem,moramo stvarno imati živce ,jer se i meni dešavalo kao i tebi da mi se sve poremetilo na jednom blogu,a joj.Sretne smo što imamo prijatelje kao Mare i druge koje nam mogu uskočiti i pomoći.Pozdrav od mene.

    OdgovoriIzbriši
  3. i karamele kakve smo kupovali u slastičarnici tijekom obiteljskih šetnji...

    znam da se u prošlosti ne živi, znam i to da su mnogi okusi i mirisi izgubljeni, ali potraga i oživljavanje je očito nešto što nas obje veseli i ispunjava zadovoljstvom!!!

    neka si sebi pokolonila tacnu da uživaš u njoj i asocijacijama koje donosi!

    OdgovoriIzbriši
  4. Kako si to lijepo napisala. Ruže koje mirišu baš kao kod mame u dvorištu. Tacna je super!
    Sviđa mi se novi izgled bloga :)))

    OdgovoriIzbriši
  5. Ah...Jako je teško pronaći miris koji smo u detinjstvu zapamtili. Po sebi znam da je to moguće tek kada se i neke druge okolnosti poklope, na primer ljudi koji su bili prisutni, ili nešto drugo. Nisam nikada bila zainteresovana za shabby fazon, ali mi se dopada tacna koju si napravila za svoju dušu! Puno pozdrava od Jasne!

    OdgovoriIzbriši
  6. sarah kay je obilježila moje djetinjstvo. u biti, mama je skupljala sličice umjesto mene i popunila cijeli album koji sam ja onda, dok sam malo narasla, stalno listala i divila se curicama. da se sad opet pojavi, bez ikakvog srama bih išla na kiosk!

    OdgovoriIzbriši