četvrtak, 26. travnja 2012.

Sarah Kay na dva načina

Ne mogu reći da sam skupljala sličice sa Sarom Kay kad sam bila klinka. A, ne, to nikako nije ni blizu istini. Ja sam skupljala te sličice kad sam već naveliko išla na fakultet! Jest da me bilo malo sram tražiti na kiosku vrećice sa tim sličicama i teta prodavačica bi me uvijek čudno pogledala, ali ja sam uporno skupljala dok nisam ispunila cijeli album. I dan-danas mi je ta mala djevojčica predivna i da se sad pojavi na tržištu album sa sličicama, bez ikakvih bih problema i stida ponovo skupljala te sličice. Što mislite, odakle mi ovi predivni motivi? Ne, to nije dekupaž papir iz Hobby arta, iako izgleda potpuno isto kao on. Nije ni print. Da vas više ne gnjavim:ovo je jedan stari kalendar! U tom kalendaru ima puno, puno motiva sa Sarom Kay, a radila sam s njima na isti način kao s dekupaž papirom. Ova dva motiva napravljena su u shabby shic stilu na drvenim pločicama (Svjetlana, tvoje drvene pločice su predivne!), a ovaj drugi način je napravljen na jednom rokovniku i upotrijebila sam dvokomponentni lak. Sviđa li se i vama Sarah Kay?

Broj komentara: 11:

  1. PREkrasno je, pogotovo ova druga...

    OdgovoriIzbriši
  2. Rokovnik je izmišljen!Savršen!Predivan!Svaka čast!!!

    OdgovoriIzbriši
  3. Prekrasne su, i ja sam skupljala te sličice i ako budu ponovo izlazile, opet ću (sva sreća da imam curicu za izgovor):)

    OdgovoriIzbriši
  4. Obožavam ju. Imam doma dva kalendara, kupovala sam ih kćeri za sobu. Ne mogu vam reći koja je to bila tuga kad je kećer prešla na kalendare iz OKa. Kad sam čula da je jedna moja frendica bacila nemali broj salveta, među kojima je bila i Sarah Kay, skoro sam se rasplakala od žalosti.U svakom slučaju ideje su ti odlične, radovi lijepi, dala si mi ideju za rokovnik, koji već dugo čeka da ga dovršim. Reci mi, molim te, koliko si dugo držala papir u vodi, budući da nikad nisam radila s decoupage papirom, a kamoli s papirom sa kalendara?.

    OdgovoriIzbriši
  5. Držala sam ga u vodi pet minuta, a onda posušila papirnatim ručnikom s obje strane. Onda se unutrašnja strana papira premaže ljepilom, kao i površina gdje ćeš ljepiti. Nakon toga, motiv još jednom premazati ljepilom. Tako ja radim, jer sam naučila na radionici da se dekupaž papir maže tri puta ljepilom. Na kraju, opet malo prebrišeš papirnatim ručnikom višak ljepila. Jesam li dobro objasnila?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Super, puno ti hvala. Jedva čekam da probam.

      Lidija

      Izbriši
  6. Sarah je predivna... Zanima me zna li netko mogu li se negdje kupiti knjige (pronašla sam na netu da ih ima 6 malih i jedna velika) o Sarah, na hrvatskom jeziku? Ako netko ima album ili knjige o Sarah, za prodaju, nek se javi :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kako da se javim kad je pošiljatelj anoniman? Knjiga ima za kupiti u našim knjižarama, ja sam neki dan kupila jednu u osječkoj knjižari od Školske knjige,koštala je samo 10 kuna, to je neko sniženje. Doduše, knjiga je manjeg formata, ali je predivna.

      Izbriši
  7. Da li nego zna gde se mogu kupiti salvete sa motivom ove preslatke devojcice?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Moram priznati da salvete nisam vidjela, nego samo dekupaž papir.

      Izbriši