nedjelja, 29. travnja 2012.

I opet Sarah Kay

Jedno vrijeme sam imala fazu Klimta, a sad imam fazu Sarah Kay. Ovo su radovi napravljeni na prozirnim staklenim tanjurima s obrnutim kreklom. Jedan je zlatni, a drugi srebrni. Te dvije boje se meni jako čudno raspucavaju, ni meni samoj nije jasno kako i stvarno nikad ne znam kako će ispasti. Simpatični su, zar ne? Sve vas puno pozdravljam i zahvaljujem vam na komentarima!

Broj komentara: 8:

  1. prekrasni radovi..
    pozz

    OdgovoriIzbriši
  2. Meni se ovo raspucavanje sviđa, ali misam ukapirala šta je obrnuti krakel, ako bi to mogla da mi objasniš.

    OdgovoriIzbriši
  3. Krekl je lak za raspucavanje, a način na koji sam ja radila je da se sve radi drugačije od običnog krekla, tj. laka za raspucavanje. Kad se radi na staklenoj ili prozirnoj plastičnoj površini, prvo se nalijepi salveta (ili dekupaž papir)na površinu i to naopako(okrene se tanjur naopako), onda se pređe kreklom, pa ide svjetlija akrilna boja i na kraju tamnija akrilna boja. Nakon svjetlije akrilne boje, javljaju se pukotine pa kad dođe tamnija akrilna boja, te pukotine dobiju tu tamniju boju i ističu se od ove svjetlije površine.Naravno, svaka faza se treba prije osušiti pa tek onda krenuti sa sljedećom fazom.Zove se obrnuti, jer kod običnog krekla postupak ide drugačije:tamna akrilna boja, krekl, svijetla akrilna pa salveta ili dekupaž papir.Ne znam jesam li dobro objasnila...

    OdgovoriIzbriši
  4. Hvala puno, sad mi je jasno. Radila sam to sa tanjirima i stavljala sam prvo dvokomponentni krakel, pa salvetu i na dalje normalno. Nije mi loše ispalo, samo je u pukotine trebalo utljati pigment u jačoj boji, a ja sam stavila srebro. Mnogo mi se sviđaju tanjiri ovako urađeni.

    OdgovoriIzbriši
  5. Imaš pravo, baš se čudno raspucavaju, ali mi se jako sviđa, malo za promjenu!!! :)))

    OdgovoriIzbriši
  6. Ne znam hoću li ti pomoći ali kad se koriste boje koje imaju u sebi one svjetlucave iskrice, kao perle,(znam samo da se na italijanskom zovu perlescienti), one se ne raspucavaju kao obična akrilna boja, zato ih, obično, i ne preporučuju tamo gdje se želi jako raspucani efekat. Možda su tvoje tog tipa.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kakve prelijepe boje. Jako mi se sviđa podloga na kojoj to radiš.

      Izbriši