petak, 26. kolovoza 2011.

Klimt na dva načina






Gustav Klimt bio je austrijski slikar, a rođen je sto godina prije mene. Već jako dugo mi se sviđaju njegove slike, a kad sam vidjela da i na salvetama ima njegovih motiva, bila sam jako sretna. U mom zadnjem posjetu osječkom Hobby artu više nije bilo takvih salveta (trenutno, inače ih imaju) pa sam zamolila Karmen koja ima predivan blog http://mojsvijetstvaralastva.blogspot.com da pogleda ima li kod nje još kakav ćoškić od salvete(jer znam da je ona radila kutijice s Klimtom). Karmen mi nije poslala ćoškić, nego dva različita motiva s Klimtom, hrpu drugih predivnih salveta, jedno drveno srce s ljubičicama i jedan ljubičasti broš od filca! Kad sam se vratila s mora (prekjučer), ostala sam PAF! Karmen, stvarno si me jako razveselila i potvrdila kako je blogersko prijateljstvo zaista predivna stvar.
I što mi je drugo preostalo nego odmah pokušati nešto napraviti u tom stilu.
Prvo sam napravila jednu drvenu kutijicu s manjim motivom i opet upotrijebila 2 K lak te posula pukotine zlatnim prahom. Kod Klimta mora biti puno zlatne boje, jer su i njegove originalne slike sve u zlatu.
Onda sam uzela ovaj veći motiv i na njemu isprobala više stvari. To je na drvenoj podlozi, a koristila sam antik pastu (salveta kao imitacija ulja), a okvir sam napravila na način koji sam naučila na jednoj radionici kod Jasminke. Sve sam obilno pozlatila, ali to se na slici jako slabo vidi. Žao mi je što nemam kvalitetniji fotoaparat, vjerujte da sve to u stvarnosti izgleda sasvim drugačije.
Što kažete, podsjeća li to na pravog Klimta?

Broj komentara: 11:

  1. Meni se ne sviđaju Klimtovi radovi, ali kako si ti ovo sve fino uformila i složila u jednu smislenu cjelinu mi se i više nego sviđa! Odličan posao!

    OdgovoriIzbriši
  2. Draga Jasna - predivno je!. Slažem se s tobom da se Klimt mora zlatiti i savršeno si to napravila. Purpurina prah i zlatni listići tu su neizostavni. Drago mi je da si uspjela tako dobro "iskoristiti" salvetu. Pusa

    OdgovoriIzbriši
  3. Nikad nisam napravila ništa sa motivom Klimta, sad mi je žao kad vidim kako prekrasno i elegantno izgledaju! Sve pohvale, divi su ti radovi Jasna!

    Ugodan vikend i lijep pozdrav:)

    OdgovoriIzbriši
  4. Zlato i Klimt - prekrasan spoj (ne možeš ih razdvajati), savršeno uklopljeno

    A naša draga Karmen, dobra vila koja je iznenadila cijelu domaću crafty blogersku zajednicu :) :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Drago mi je da zahvaljujući Karmen imaš Klimta, a zahvaljujući Jasminki znaš novu tehniku... gradivo usvojeno...+5...a ja oduševljena :)))
    Lp

    OdgovoriIzbriši
  6. Ja ostadoh bez daha od svih kombinacija, Jasne, Karmen, Jasminke i Klimta. Ovo je vredelo obavezno pogledati. Hvala ti na ovakvoj lepoti, koju dozvoljavas da udje u moj okular zahvalujuci blogu i internetu. Kisss

    OdgovoriIzbriši
  7. Obožavam zlato, obožavam Klimta, skupa su prekrasni. Svaka čast. Usvojila si naučeno:))

    OdgovoriIzbriši
  8. Ma šta reći, Karmen je predivna osoba, a tvoji radovi su također predivni. :)))

    OdgovoriIzbriši
  9. Super si to odradila.Kutijica s poljupcem mi se posebno sviđa.
    Pozdrav :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Sigurna sam da je Karmen jako ponosna kako si iskoristila poklonjenog Klimta, radovi izgledaju odlično!!

    OdgovoriIzbriši