subota, 13. kolovoza 2011.

Lavanda i još svaštaMoj problem je što volim svaštariti. Bilo bi itekako bolje da usavršim samo jednu ili dvije tehnike pa da to radim savršeno, nego neprestano iskušavati nove i nove stvari. Znam da bi, ali to je jače od mene, tako da i dalje imam svega i svačega.
Jučer sam razbila svoju soljenku i sjetila se da sam prije nekih mjesec dana kupila jednu drvenu posudu za sol. Odlučila sam se za shabby chic i za motiv japanske trešnje s ptičicama. Taj motiv već sam iskoristila i na jednom etuiju za naočale koji je prisvojila moja kćer.
Kad već nju spominjem, pogledajte ovu fotografiju gdje ona pravi balone od sapunice. Što kažete na motiv mačke s njene majice?
Da, da, i to je salveta, zaljepljena uz pomoć salvetnog ljepila za tekstil i kasnije prepeglana s obrnute strane. Morala sam i to isprobati, a kako će se ponašati u pranju, to ću tek vidjeti.
I konačno, ovi koferčići s motivom lavande. Kupila sam ih vrlo jeftino( za 19 kuna), a bili su mi zgodni, jer stanu jedan u drugog.
Obojala sam ih tamnoljubičastom i bijelom, stavila ovaj motiv lavande i ponovo upotrijebilla 2 K lak. Ovaj put utrljala sam srebrni prah.
U manji koferčić stavila sam lavandu, ovaj put iz Vodica, i to je bilo to.
Veliki pozdrav svima koji prate ono što pišem šalje Jasna

Broj komentara: 14:

 1. škrinjice su super... pa dobro di ih uspijete nać za 19 kuna... ja nikad ne naletim na tak nekaj -.-
  A kaj se majce tiće ak se sjetite voljela bih čuti kak je preživjelo pranje prije nego li se sama uputim u te vode :)

  OdgovoriIzbriši
 2. škrinjica za sol, ma ovo je zakon :) :)

  za majicu bih isto tako voljela čuti kako je prošlo pranje, odmah idemo po ljepilo za tekstil i hrpu bijelih salveta na koje ću printerom otisnuti svoje motive

  OdgovoriIzbriši
 3. Kutija za sol je totalno vitage i cool a škrinjice su super po boji,uređenju,veličini. Probala sam dekupaž na majicu i nisam se proslavila.

  OdgovoriIzbriši
 4. E draga moja, nisi jedina koja voli svaštariti...takva sam i ja, malo ovo, malo ono, stalno nešto isprobavam i pokušavam, a u moru ideja više puta imam problem što bi to ja točno htjela raditi :))))
  Koferčići su fantastični!!!
  Posudu za sol si super sredila i baš mi se sviđa motiv japanske trešnje i ptičica!
  Hm, majica se baš i ne vidi dobro od silnih balončića, ali sigurna sam da si i to odlično napravila na zadovoljstvo svoje kćeri i neće otići s pranjem, možda će se samo malo ocufati po rubovima :)))
  Koja tehnika će biti slijedeći put?
  Pusa

  OdgovoriIzbriši
 5. Škrinjice su odlične, sviđa mi se kombinacija ljubičaste i srebrnih pukotina:)
  A posuda za sol je predobra, odmah poželim i ja sebi napraviti tako nešto lijepo:)))
  Na tekstilu sam radila samo jednom, i to torbu, čuvam je da se ne zaprlja i oprala sam je samo jednom od straha da se ne raspadne iako se to nije dogodilo. Prala sam na niskoj temperaturi i ručno bez prevelikog trljanja po salveti:)

  OdgovoriIzbriši
 6. Odlični radovi, škrinjice su jako efektne u ovim bojama, soljenka pravi shabby baš mi se sviđa, al najbolje od svega je ova mala lipotica ...

  OdgovoriIzbriši
 7. Ove škrinjice su tako zgodne, baš mi se sviđaju! I zašto bi se morala opredijeliti samo za jednu stvar? Kreativnost treba iskorištavati u svim područjima. I nije stvar u savršenstvu, već u osjećaju koji je prisutan kod stvaranja..

  OdgovoriIzbriši
 8. I to je stvarno to,lijepo za poludit!

  OdgovoriIzbriši
 9. Živjelo svaštarenje. Ja to uspoređujem sa kuhanjem. Tko voli kuhati jela za ručak, obično voli i peći kolače, ali i peći torte. A da ne govorimo o isprobavanju novih recepata i novih načina za kuhanje. Ne mogu zamisliti da radim samo jednu tehniku. A zar ne bi bilo šteta da radiš samo decoupage, pa da nisi napravila onaj prekrasan zlatovez. Zato samo probavaj i dalje. Motiv na salveti sa ptičicama je jako zahvalan i super se stopio sa shabbyem na soljenki. Dok se ne vidimo, lijep pozdrav. Jasminaka

  OdgovoriIzbriši
 10. Škrinjice su krasne, a posuda za sol je prava starinska! Bravo!
  Pozdrav

  OdgovoriIzbriši
 11. Škrinjice su fenomenalne, jako dobro si ih sredila, kutija za sol je jako lijepa i oni mjehurići na kraju su cool
  pozz

  OdgovoriIzbriši
 12. Kutija pa još lilasta šta reći nego prekrasnooooo.... jako mi se sviđa kako si sredila i solnjaču, baš lipo...
  melanzana

  OdgovoriIzbriši
 13. Jasna,kofercici su za deset plus...I ona cica sa baloncicima...Ko ce tebe stici,volim i ja da se okusam u raznim tehnikama,ovo sa majicom me sad kopka,mora li biti lepak za tekstil ili ima neka precica?

  OdgovoriIzbriši