utorak, 7. lipnja 2011.

Anđeoska lampa i zeleni tanjur































Moram priznati da u zadnje vrijeme baš ni ne radim puno kreativnih stvari. Nakupilo mi se previše toga i odlučila sam od sada raditi samo strogo namjenske stvari.


Jedna od tih stvari je lampa za dječju sobu moje kćeri. Soba je u plavo-bijelom tonu i jučer sam kupila jednu običnu lampu koja je bila srebrna. Nije ona bila loša, izgledala je jako elegantno, ali u dogovoru s mojom Mirnom, odlučila sam joj dati posve drugačiji štih. Ona je izabrala ovaj motiv s anđelima (a mene uopće nije trebalo nagovarati, jer bih ja anđele mogla stavljati baš na sve), malo shabby chic stila i- gotovo.

Njoj se sviđa, a i meni, naravno.

Druga stvar je ovaj zeleni tanjur koj sam opet napravila namjenski. Bio je rođendan jedne moje sestre (naravno-one kojoj sam već napravila nekoliko stvari s ovim motivom) i ja sam joj napravila ovaj tanjur (ili tacnu, ili što već je), a kako se ne mogu odlijepiti od 2K laka, opet je u tom stilu. Radila sam po prvi put salvetu na tamnoj podlozi (ovaj put nije dekupaž papir), a kako je ispalo, procijenite sami. Nije jednostavno raditi s tim lakom, kod mene još uvijek ima grešaka, jer radim brzopleto i neke stvari pokušavam popravljati, a to kod tog laka ne ide.

Ali, što se više radi, grešaka će vjerojatno biti manje.

Da ne bi bio post bez koje slike iz mog dvorišta-ovaj put slika mog hibiskusa koji je procvao po prvi put ove godine i jednog od oleandara, kojeg sam sama uzgojila.

Svaki put na moru otkinem grančicu oleandra, stavim u vodu i kad dođem kući, posadim ga. Sad već imam nekoliko prekrasnih , a ti, koje sama uzgojim, draži su mi od onih kupljenih.

Veliki pozdrav svima koji me čitaju, a najveći ide Mari u Rijeku koja me se sjetila kod dodjeljivanja nagrade. Hvala Mare!

Broj komentara: 12:

  1. Baš si napravila prekrasne stvari!

    OdgovoriIzbriši
  2. Slatka lampa, predivan tanjur... uvijek je najljepše raditi namjenski i slušati što kaže srce, tada nema greške:))

    OdgovoriIzbriši
  3. ma savršeno napravljeno, kćer je sigurno jako ponosna na svoju majku, a i na svoju novu lampu :) :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Jasna carobnice jedna,sve je lepo i zanimljivo, ali oleandri...

    OdgovoriIzbriši
  5. Bravo draga! Super mi je sve, a posebno tanjur!

    OdgovoriIzbriši
  6. Tanjir je poseban, a lampa je bas andjeoska. Verujem da kcer uziva u njoj. Basta je kao iz snova, liander( ja ga tako zovem) je prelep. Pusa

    OdgovoriIzbriši
  7. Baš mi je sve slatko. Ideja s lampom odlična. Anđelčići super "sjeli" na lampu. Vrt ti je predivan. Vidim da u njemu istinski uživaš.

    OdgovoriIzbriši
  8. Prekrasna lampa, jako mi se sviđa. Al tanjur je poseban, predivan!!! :)))

    OdgovoriIzbriši
  9. lampa je savršena, i ja bih volela takvu, tanjir je prelep, a o cveću...tu nemam reči, mirišem ga:)

    OdgovoriIzbriši
  10. Jao kakva ideja da "središ"lampu!!! Prelepo je baš sve....

    OdgovoriIzbriši
  11. lampa je prava anđeoska a tanjrić je predivan. dvorište je prekrasno!

    OdgovoriIzbriši