srijeda, 22. prosinca 2010.

Anđeo od krep papira

Božić samo što nije i sigurno više nitko neće imati vremena napraviti ovakvog anđela, ali neke blogerice su me zamolile da pokažem kako sam ga napravila pa ću pokušati objasniti.

1.Potrebno je: bijeli (cvjećarski ) krep papir, uhu ljepilo, bijeli konac, biser (od stare ogrlice) za glavu, pribadača s malim biserčićem na vrhu, tvrđi karton, zlatna ili srebrna vrpca.


















2.Izrezati krep papir formata 25 puta 9 cm i krila od kartona( možete prema slici vidjeti kolika otprilike trebaju biti i kakvog oblika)
3.Jednu stranu krepa proširiti da ostanu kao valovi















4.Cijeli papir smotati i zavezati koncem.


















5.Presavinuti tri sloja ispod vrata anđela






































6.Pribadaču probosti kroz biser i zabosti kroz mali krug u vrat anđela.




















7.Nalijepiti zlatnu ili srebrnu vrpcu (koja služi za objesiti anđela na bor), a preko toga krila.























8.Srebrnom konturnom bojom ili ljepilom sa šljokicama ukrasiti anđela za kraj po rubu haljine i krilima.


Ja sam štipaljkom držala krila dok nije uhvatilo ljepilo i to je to.
Ja sam pravila anđele i od srebrnog krep papira i jako lijepi su i oni.

Evo, nadam se da sam uspjela dobro objasniti, ali bilo mi je prilično teško sama sve to raditi i snimati, ali nekako je ispalo. Ipak je ovo moj prvi tutorijal.

Eto, onima koji ipak pokušaju napraviti ovog anđela želim puno sreće u izradi. Znam, znam da pravite kolače i spremate kuće i da nemate vremena za ovakve stvari, ali možda ipak uhvatite koju minutu. Moj rekord je deset takvih anđela za sat vremena.
Svim mojim sljedbenicama, a i onima koji me čitaju , a nisu sljedbenici, puno sreće povodom božićnih i novogodišnjih blagdana želi Jasna.

Broj komentara: 15:

  1. Odlično,slatko,jednostavno,efektno!

    OdgovoriIzbriši
  2. Draga Jasna, znas da necu dozvoliti da ostanes bez mog komentara i kojim slucajem mi budes tuzna, kao sto si to jednom izjavila. Sve i da nisi to izjavila, isto bi bilo, ja uvek ostavim kometar, jer volim komentarisati na tvom blogu, tvoje radove. Postala si mi tako draga i mila i druzenje sa tobom je za mene nesto posebno. Volim te takvu kakva jesi, simpaticnu, vrednu, sposobnu, kako ti kazes jednostavnu, mada ne znam tacno sta znaci rec jednostavnost. Nisam bas uvek sigurna, al nema veze. Jesmo mi uglavnom tako jednostavno jednostavne sa puno ideja i stvaralastva, da to uopste nije vise jednostavnost. Jednostavnije je staviti sminku, nego nesto napraviti od krep papira, a tek andjeliceeeee. Preslatki su. Hvala ti na ovom tuttorialu, priznajem ne mogu se sada oprobati, ali si tako lepo objasnila da nikad necu zaboraviti i mozda je i jedina stvar koju sam ja ukapirala totalno na blogovima. Meni uvek treba okrunjeno, rekli bi kod mene u mom kraju. Al zato ja sve nesto izmislim na svoj nacin. Posluzi mi koloko toliko sve, mozda jednog dana i naucim sve tehnike. Bar se trudim. A ti si toliko vredna i sposobna da je taj Deda Mraz zaista trebao da to vidi i primeti. Verujem da taj Deda Mraz cuje sta ja kazem i vidi sta ja pisem. Zato Draga Moja Jasna zelim ti puno, puno zdravlja, a onda znam da ce biti puno kreacije, puno radosti, zabave i Scecan Bozic. Kissssssss

    OdgovoriIzbriši
  3. Blagoslovljen Božić i sretnu Novu tebi i tvojoj obitelji želi Jasminka.

    OdgovoriIzbriši
  4. Draga Jasna, sretan Božić tebi i tvojoj obitelji!
    Nataša

    OdgovoriIzbriši
  5. Draga Jasna, sretan Božić i Nov godinu tebi i tvojoj obitelji!!

    OdgovoriIzbriši
  6. sretne i blagoslovljene blagdane i sve najbolje u novoj godini,zelim ti od srca,tebi i tvojima!!

    OdgovoriIzbriši
  7. Hvala vam svima, od srca, pogotovo zato što sam još i bolesna. Uhvatilo me grlo jučer pa ne mogu ni govoriti, ni disati, ni jesti (što i nije loše),ni dići glavu od bolova.
    Jedva sam smogla snage da malo zirnem ovdje, ali glava mi pada.
    Puno vas sve voli Jasna

    OdgovoriIzbriši
  8. Draga Jasna za kometar, bilo mi je zadovoljstvo izjaviti sto osecam i hvala ti na poseti, a to sto si bolesna, pod hitno moras da ozdravis. Veruj u svoje zdravlje i ono ce samo doci. Pored svih lekova moras zamisljati sebe kako ti nije nista i kako pucas od zdravlja i ni jednog trenutka ne dozvoli svojim mislima da drugacije misle. Kissssssssss

    OdgovoriIzbriši
  9. Jasna, sretna Nova godina!

    PS imaš nagradu ovdje:
    http://leptir-mojpribor.blogspot.com/2010/12/award-your-blog-is-fabulous.html

    OdgovoriIzbriši
  10. Hvala ti puno!Eto, da se i mene netko sjeti.Svima sretna nova!

    OdgovoriIzbriši
  11. baš sam ih neki dan gledala u knjižnici :) preslatki su :)

    OdgovoriIzbriši
  12. Ma krasno!! predivno! :D

    OdgovoriIzbriši
  13. Mah! kako krasno..kada sam ovo vidjela počele su mi suze kapati po krep papiru! I ja sam to sada napravila i moram reči da mi je prekrasno ispalo, hvala na uputstvu.. :) N.B.

    OdgovoriIzbriši