nedjelja, 31. siječnja 2010.

Moj prvi shabby chic, patiniranje i salveta na slikarskom platnu


Bila sam jučer na radionici u Hobby artu u Osijeku, gdje je bilo prekrasno. Ponosno ću pokazati svoje prve radove, iako imaju mana na bacanje. Da sad to sve pravim ponovo, sigurno bih više pazila.

Naravno da ću kod kuće to sve isprobavati ko blesava, jer mi je silno zanimljivo.

Evo mojih početničkih radova.
Možda je ipak najbolje ispala ova slika na slikarskom platnu, ova zimska.
Kutija je shabby chic, opet naravno anđeli. Ovo treće je kombinacija svega i svačega i po prvi put patiniranje.
Cijeli dan smiješak na usnama.

3 komentara:

  1. Bravo, Jasna! Možda su ti radovi, kako ti kažeš, početnički, ali su jako lijepi.

    OdgovoriIzbriši
  2. Opet ja - na mom blogu ti je objašnjenje za kit, a sad mi, molim te, još objasni koliko je kompliciran rad s gipsom - može li se od njega napraviti, recimo, okvir za veeeeliko zidno ogledalo? I kako to sve radiš?

    OdgovoriIzbriši
  3. Gips je meni bio ljubav na prvi pogled, toliko jednostavno za poludit. Prvo sam, naravno,kupovala onaj skupi gips od 20,00 kuna od kile,ali onda sam kupila onaj najobičniji građevinski-2 kile za 9 kuna(bar je tako kod nas).Napravila sam svega i svačega,ALI samo po gotovim kalupima.Pretpostavljam da ima i tako velik kalup kao za ogledalo.Meni je omjer 1 naprama 3,tj.1 čaša vode i 3 čaše gipsa-pa to muljaš(obavezno uzeti pregaču i zaštititi stol!)i sipaš u kalupe,malo protreseš da se ne naprave rupice kod sušenja i čekaš 20-tak minuta.Kad gips više nije vruć na dodir dlana,okreneš naopačke,pripremiš na stolu neki stari ručnik i lupkanjem izvadiš(bez sile).Ako se neki dio slučajno odlomi,može se poljepiti onim jakim ljepilom pa kad to prefarbaš,ne vidi se.
    I ni slučajno ne bacati ništa od gipsa u odvod-da se ne začepi.
    Jednostavno,zar ne?Ako trebaš neka dodatna objašnjenja, rado ću ti odgovoriti.

    OdgovoriIzbriši