ponedjeljak, 12. ožujka 2012.

Kreativnost na jajima

Kad ja krenem s nečim, teško me zaustaviti. Prvo mi se ne radi ništa, uhvati me zimska fjaka pa mi se ne radi baš ništa pod milim bogom. A onda grane sunce, krenem u dvorište i primijetim da sve nešto kreće iz zemlje, od narcisa, zumbula, tulipana. I onda se prihvatim posla i počnem raditi nešto kreativno. Ovaj put na red su došla jaja.Ova šarena su ta moja krepana jaj, tj. jaja ukrašena krep papirom koji se ufrkuje tako da se dobije oblik nalik tankoj špagi. I onda se to lijepi drvofiksom na jaje, slažu se različite boje, a na kraju se naprave ružice i listići. To je jako zarazno, nikako ne možeš ostati samo na jednom jajetu, nego moraš napraviti bar nekoliko. Da je sasvim jednostavno, baš i nije, jer to ufrkivanje krep papira zahtijeva dosta vremena, na kraju zabole i prsti. Prošlog tjedna održala sam opet takvu radionicu u mojoj knjižnici i moje polaznice su uspjele napraviti takvo jaje nakon nekih sat i pol vremena (doduše, jaje je bilo stiroporno i veće od kokošjeg). Meni to, naravno, uspije puno brže, zgotovim ga za nekih 15 minuta, ali sve je to stvar prakse, jer ni moj prvi rad na taj način nije bio spretan i brz.Ova tri jaja su drugačija, napravljena su sa salvetama (jedno s rižinim papirom).


Broj komentara: 15:

 1. Odlična su! S jajima treba znati :))

  OdgovoriIzbriši
 2. Imam prilike cijelu godinu gledati jedno posebno jaje s ufrkanim krep-papirom i još uvijek mu se divim...hvala...i mislila sam da ću se sama okušati u ufrkavanju papira ali do dana današnjeg još nisam...vrijeme je da se krene :))))
  Ti to zaista radiš vrlo pedantno i zaista su prelijepa, a osim njih vidim i jedan divno vezeni stolnjak! Košaricu ne mogu dokučiti da li je šibe ili od špage!?
  pusa

  OdgovoriIzbriši
 3. Oho, izgleda da je krajnje vreme da se i ja probudim iz zimskog sna, tačno znam šta si mislila prvim rečenicama! Ja sam još uvek mislima u januaru i dubokom snegu, a vidim po blogovima da su jajca sve šarenija. :) Bili ste jako vredni, zaista divno izgledaju!

  OdgovoriIzbriši
 4. Prava šarena jaja. Lijepo ih je vidjeti tako na okupu. morat ću probati to sa krep papirima. pozdrav

  OdgovoriIzbriši
 5. Aaa.. koliko je u tebe "jajaca" prelijepi su...

  OdgovoriIzbriši
 6. jajčeka su ti savršena....i ja se pomalo se budim iz zimskog sna, pozz

  OdgovoriIzbriši
 7. Jako su lijepa! Ja sam mislila da su omotana vunom ili koncem a ne krep papirom :)

  OdgovoriIzbriši
 8. Predobra su ti jaja iako mi nije jasno kako frčeš krep papir?... i ja svoja jaja spremam pokazati... pozdrav!

  OdgovoriIzbriši
 9. Papir se frče među prstima slično kao da se prede vuna.Je li sad jasnije?

  OdgovoriIzbriši
 10. Nije lako, ali rezultat je prelep.

  OdgovoriIzbriši
 11. ova šarena s vunom su me oduševila!

  OdgovoriIzbriši
 12. Ja sam mislila da je to neka vuna il sl. ali krep papir kažeš.. Uh, pa trebalo je to napraviti onda, prtljavo jako. Ali jako lijepo ispalo na kraju. Sviđa mi se! :)

  OdgovoriIzbriši
 13. prekrasna su , ni ja nisam pomislila na krep papir SUPER

  OdgovoriIzbriši
 14. Administrator je uklonio komentar.

  OdgovoriIzbriši