nedjelja, 30. listopada 2011.

Noć vještica ili Halloween












Meni je baš simpatičan ovaj dan koji se kod nas počeo obilježavati prije nekoliko godina. Ne pripadam u skupinu onih koji misle da je to užasno, poganski i ne znam što sve ne, ja ga gledam isključivo kao priliku za neku kreativnost, a podijeliti djeci koji bombon ili komad voća, kad nas dođu preplašiti po noći, za mene je simpatično i ne odbija me.
Tako sam kupila i veliku bundevu i uz pomoć najstarijeg sina je izdubila, što nije bilo nimalo jednostavno. Kad vidim one majstorski izdubljene bundeve s raznim oblicima, divim se kako su to mogli napraviti, jer znam koliko su tvrde i teške za obrađivanje.
Napravila sam i jednu manju bundevu od stiropora, sličnu onoj Jasminkinoj (s bloga Suncokret), ali ipak je malo drugačija i s flomasterima joj nacrtala lice. Napravila sam i jedan svjećnjak od čaše na koji sam nalijepila salvetu s motivom bundeve, a tamo gdje su oči, nos i usta, stavila sam windows color boju koja svijetli u mraku. Kad se unutra stavi jedna lučica i zapali, izgleda baš zgodno.
U knjižnici sam danas imala i jednu dječju radionicu, na kojoj sam djecu naučila kako se prave takvi svjećnjaci. Djeca su s veseljem izrađivala svjećnjake, a kako su ih napravili, možete procijeniti sami.
Nadam se da se niste previše uplašili gledajući ove strašne fotografije.
Buuuuuuu!

Broj komentara: 6:

  1. Baš si zgodno iskoristila windows color i dobila svijetleće oči!! Vidim da su djeca istinski uživala u radionici:))

    OdgovoriIzbriši
  2. Super ideja za napraviti tako efektan svijećnjak! Vidi se da su i dječica uživala izrađujući ih!:) Veliki pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
  3. Baš dobra ideja s bojom i svjećnjakom, sviđa mi se!

    OdgovoriIzbriši
  4. Odlično si se zabavila, čestitam na trudu i radovima koji su domišljati

    OdgovoriIzbriši
  5. Jasna vidi da svi skupa uzivate,lepe rukotvorine i puno ljubavi...

    OdgovoriIzbriši