utorak, 17. svibnja 2011.

Salveta kao imitacija ulja i još ponešto

























































































Napravila sam dva rada tehnikom koju sam nedavno naučila kod Jasminke u osječkom Hobby artu-salveta kao imitacija ulja. Ova okrugla rađena je na gipsu (jednostavno sam u plastični tanjur stavila smjesu za gips i ispao je zgodan okvir), a ova četvrtasta je nastala na jednom prastarom, ofucanom okviru za slike. Površinu sam premazala antik pastom i sušenjem dobila predivne pukotine. Na to sam zalijepila salvetu i kasnije uljanom bijelom bojom prešla preko pukotina. Na fotografiji se to ne može sasvim dobro vidjeti, uživo izgleda kao da je stvarno slikana sva uljanim bojama, nekako starinski.



Zadnji put sam u Hobby artu kupila kreativ granulat i odlučila ga isprobati. Kupila sam neki zlatne boje i rezultat nije loš, ali sam se prilično namučila oko šmirglanja. Dva su mi predmeta i puknula, jer sam nožem pokušala odrezati višak smjese.



Uglavnom, nije baš tako jednostavno kako sam mislila, a i prilično je neugodan miris kad se to sve peče u rerni.



I za kraj samo još nekoliko slika iz mog dvorišta. Procvao mi je jedan božur i grm je ogroman, pun cvjetova koji prekrasno mirišu. Nedavno sam kupila i neko čudno drvo (ili cvijet), zove se calistemon i ima neke posebne cvjetove nalik na četke za pranje boca(bar mene podsjećaju na njih), jako je efektno i dobro se uklapa u moj mediteranski dio, gdje imam limun( koji sad cvate i širi tako predivan miris koji je božanstven), palmu i nekoliko oleandera. Ne znam primjećujete li da sam i neke posude za cvijeće ukrasila salvetama. Ipak su sad ljepše, a bile su obične, plastične, smeđe.



Uh, opet sam napisala predugačak post s previše slika.



Pozdrav svima vama koji me čitate i koji mislite da nisam prenaporna...

Broj komentara: 9:

  1. Jasna ovo super izgleda,a ideja s plastičnim tanjurom????što da ti kažem-kupujem,kradem,koristim!I cvijeće je predivno...skoro da miriši dovde!

    OdgovoriIzbriši
  2. Ovo je predivno. Naročito mi se sviđa ovaj motiv s djevojčicama. Ideja s tanjurom odlična.
    Vrt također divan i njegovan. Ovaj cvijet se u narodu i zove četkovac jer nalikuje četkama i moram ti reći da sam vidjela u Dubrovniku cijelo drvo. Nadam se da će mu ovdje odgovarati klima.
    Božur je jako lijepe boje. I da...neznam zašto se ispričavaš uvijek za dužinu svog posta. To je tvoj blog i možeš pisati što i koliko želiš ... a ja ga volim čitati. (a vidi sad dužinu mog komentara)
    Lijep pozdrav

    OdgovoriIzbriši
  3. Joj, diiivno je ovo cetkasto cvece,sad mi je zao sto ga nisam kupila,videla sam na pijaci nesto slicno...Hvala ti sto si nam prikazala ovu lepotu,a novu tehniku isprobavam prvom prilikom...Pozdrav i kiss... :-)

    OdgovoriIzbriši
  4. Vrijedne ruke nikada ne miruju...Divna slika, super ideja sa plastičnim tanjurom...divan vrt!
    Jel'ti spavaš ponekad??
    Hvala za informaciju za granulat...neki dan sam ga htjela kupiti...i vjerovatno hoću ali ću imati na umu tvoje iskustvo...
    pusa

    OdgovoriIzbriši
  5. Prekrasno je...ali božuri su mi slaba točka, al zamisli nemam ih!!! Moram ih pod hitno nabaviti. Ova salveta je prekrasna, jako mi se sviđa imitacija ulja. A kreativni granulat moram probati, jako mi se sviđa... pusa i pozdrav!!!

    OdgovoriIzbriši
  6. Stvarno si bila jako vrijedna i napravila prekrasne radove, bravo!
    Vrt je posebna priča,divan je i njegovan!
    Lijep pozdrav:)

    OdgovoriIzbriši
  7. radovi su prekrasni,pravi starinski motivi kakve volim. vrt je bozanstven!

    OdgovoriIzbriši
  8. e pa dakle!!!!!.....ideja s plastičnim tanjurom je za 10:))).....i slikica izgleda jako lijepo,poseban motiv:))....
    božure obožavam,prošle godine sam bila u buzetu u vrtnom centru.....o kako divnih i posebnih božura imaju,guštala sam 100%......imam negdje i slike-ja i božuri :))....
    slažem se s karmen,ovo je tvoj blog i možeš pisati ili ne pisati kako te volja......ja sam na svoj blog stavila onu oznaku "blogging without obligation" i baš mi je fora:)))....
    možda će mi netko zamjeriti ali mislim da pisanje postova i komentara mora biti moje zadovoljstvo .....
    uživaj u svom vrtu:)))...

    OdgovoriIzbriši
  9. Ovo je igra boje, cvijeća, zaigranih ruku i rezultat elegancije i ljepote ne može izostati. Pozdrav. Loredana

    OdgovoriIzbriši