petak, 26. ožujka 2010.

Nastavak 6 stvari


3. Kreativnost

Ne znam je li to na drugom ili trećem mjestu, svejedno, ali kao da ipak sad taj kreativni rad pomalo istiskuje čitanje. Valjda otkad znam za sebe pravila sam neke lutkice, od ping pong loptica, vune i čega sve ne. Od prošle godine odlučila sam se otvoriti prema drugima i pokazati to nešto što radim. Ipak u svima nama čuči nesigurnost i drago nam je kad nam neko potvrdi da je to što radimo dobro.4. Ovisnost o kupovanju
Ne, nisam ovisna ni o cipelama, ni o torbicama, ni ičemu sličnom. Od takvih ovisnosti sam potpuno cijepljena. Ovisnost koju ja imam povezana je s točkom 3. Naime, nemam mjeru kad kupujem salvete, lakove, boje, ljepila i slično. Tu sam potpuno izgubljena. U Hobby artu potrošim uvijek hrpu novca i tješim se da mi sve to treba i da ću to sve iskoristiti. Hoću, hoću...
5.Cvijeće, kamenjari

Čitajući ostale blogerice kad se predstavljaju, uviđam koliko smo mi zapravo sve slične. E, pa i ja volim cvijeće, grmove, drveće i obožavam proljeće kad to sve krene cvasti. Imam dva kamenjara u dvorištu i svake godine posadim još koju biljku. Da, da, i tu sam malo neumjerena kad krenem kupovati...

Ovo na slici je moj kamenjar broj jedan snimljen prošlog proljeća.
6. Internet, križaljke

Iako imam toliko godina koliko imam (a dosta se nakupilo), činilo mi se sasvim normalno usvojiti sva ta kompjutorska znanja i ne dopustiti da me vrijeme pregazi. Obožavam biti na internetu, pisati blog, pregledavati poštu, a i igrati neke igrice na kompjutoru. Naravno, imam i svoj profil na fejsu. Sve me to zna opustiti kao i rješavanje križaljki. Jako volim rješavati Kvizoramine križaljke, a naročito one teške. Skandinavke su mi prelagane i to ostavljam djeci. Od prošle godine rješavam i sudoku. Sve je to jako dobro za vježbanje mozga.
Eto, to bi bilo tih 6 stvari o meni (alaj sam se namučila).
Ja bih voljela više znati o Leptiru, Pipistreli, Villi Loredani, Snežinki, Mami kreativki i Ivani.

Šest stvari o meniMoja draga swap valentinovska partnerica Sandra iz Zagreba nominirala me za ovu igru. Cilj je napisati šest stvari o sebi koje mi prve padnu na pamet, a koje me pokazuju kakvom jesam pa to onda potkrijepiti slikama.


Da pokušam:


1.Vezanost uz obitelj


Užasno sam vezana za svoju obitelj, a pod tim podrazumijevam svoja dva sina i kćer, svog muža, roditelje, dvije sestre i njihove obitelji. Ova je slika nastala jako davno, dovoljno je reći da je ovaj mali u crvenom dresu danas student druge godine.
2. Čitanje

Oduvijek sam voljela čitati i ta moja opčinjenost čitanjem ponekad je prelazila sve granice. Zbog te svoje ljubavi prema knjigama završila sam književnost, tako da sam po struci profesor književnosti. Ipak, ne radim kao profesor, nego kao knjižničarka u gradskoj knjižnici.

četvrtak, 18. ožujka 2010.

Leptiri, cvijeće i pokoja bubamara


Uhvatila me "windowscolormanija". Te windows color boje su toliko zanimljive, bezbrojne su mogućnosti kod izrade i stvarno nikad ne znaš kako će ispasti dok se posve ne osuši.

Kad su mokre, boje izgledaju drugačije, a kad dodaš još koju, rezultat je potpuno neizvjestan.

Ali da ima posla oko svega toga, ima. No, naravno, i beskrajne radosti zbog koje sve to i radim.

Bubamare su od gipsa i idu mi uz taj moj današnji aranžman na mom kamenjaru.

ponedjeljak, 15. ožujka 2010.

Na poslu


Pošto se Uskrs opasno bliži, odlučih malo svoj prostor na poslu ukrasiti stvarima koje sam radila inspiriranih Uskrsom i proljećem. Neke stvarčice sam čak i prodala, jer mi je stvarno kuća pretrpana svim i svačim, iako mi je dosta teško odrediti cijenu. I rastati se od tih dragih kutijica, magnetića i svega ostalog.

Sinoć sam napravila ovog zeca od DAS mase, napatila se dok je počeo bar malo sličiti na zeca. Kaže moj muž da je to neki stari zec, jer je tako debeo. Stari ili mladi, svejedno, zec je zec, a Uskrs ubrzo stiže.

srijeda, 10. ožujka 2010.

U inat zimi
Kako uopće komentirati ovo jučerašnje prestrašno vrijeme? Kako se boriti protiv toga?Protiv te odvratne zime koja je prisjela baš svima, i onim najvećim zimoljupcima?

Jedino inatom.


Dok vjetar oko mene fijuče i mislim da će odnijeti krov s moje kuće, ja se okružila leptirima i cvijećem. Kao da nisam normalna.


Stavljam sliku na kojoj se vidi dio onoga što sam radila.
A moje dvorište pod snijegom izgleda upravo ovako.