petak, 6. kolovoza 2010.

Vrijeme za kavu




Žao mi je što ovu tacnu nisam slikala prije nego što sam ju promijenila, ali to mi se i inače često dešava. Stvarno bi trebalo sve posnimiti prije pa na kraju pokazati što je ispalo. Uglavnom, ova tacna je bila svijetlo plava s nekakvim tamnije plavim krugovima i bila je takva jedno 5 godina.I onda sam je ja dohvatila: prefarbala prvo tamno plavom akrilnom bojom, a zatim dno tacne namazala crackle lakom te na rubove nanijela vosak. Kad se crackle osušio, nanijela sam preko cijele tacne svijetlo plavu akrilnu boju, a rubove išmirglala da bi se dobio taj pohabani shabby chic izgled. Onda sam salvetnim ljepilom zalijepila iscufani motiv sa salvete, a kad se i to osušilo, sve sam prelakirala lakom iz Hobby arta. I to je to, nije ispalo loše. Onda sam sutradan gledala moje šalice za kavu na kojima je crvenim slovima pisalo Franck i stvarno se nisu uklapale s mojom tacnom. Prekrila sam slova bijelom akrilnom bojom, nalijepila motiv sa salvete koji je isti kao i na tacni, za svaki slučaj prelakirala lakom(samo taj dio koji sam lijepila) i dobila sam nešto sasvim drugačije: moj morski servis za kavu. On je ostao na moru i pit ću kavu iz njega sljedeće godine, a ja sam se vratila svojoj Slavoniji.


Broj komentara: 8:

  1. Jeee sto je ovo lepo,Jasna,jako mi se svidja i da nije ponoc odmah bi sredila svoje soljice.Pozdrav

    OdgovoriIzbriši
  2. super komplet za kavu:))).....ja bih ga ponijela doma i u zimskim mjesecima se prisjećala ljetnih vrućina:))))....
    drago mi je da si se vratila i da nastavljaš dalje punom parom:)))....
    pusa:)))

    OdgovoriIzbriši
  3. Jasna odlicno. Bravo. To sto nisi slikala, pa dobro nije nista strasno, ja se nikad ne setim da slikam moj tok rada.Jednostavno mi to ne ide od ruke. A i sta bih slikala, pruce. he he.... Bitno je sta je nastalo od svega. Rezultat je vazan. A da budem iskrena, ponekad i to zaboravim, prodam rad ili ga poklonim i tek onda shvatim da ga nisam ni slikala. Jedino mi je onda zao sto sam propustila da vam ga pokazem. Al ima toga mnogo. Bice jos i jos. Uglavnom je veliki deo tu. Pusa i uzivaj....

    OdgovoriIzbriši
  4. Hola he visitado su blog y me han gustado todos sus trabajos
    Besos:Mayte

    OdgovoriIzbriši
  5. Hvala curke.Eh, kad bih još znala španjolski, gdje bi mi bio kraj...Ono malo što znam, znam iz sapunica neke fraze tipa-"nunka", "nada","te odio", chiqita(jel se tako piše)...Ja inače svoju kćer( koja se zove Mirna) vrlo često zovem Čikita ili Čikitica.Uglavnom,lijepo je to kad dobiješ sljedbenike iz cijelog svijeta, stvarno lijepo.

    OdgovoriIzbriši
  6. Bravo Jasna, odlican morski makeover:))
    Sretan povratak kuci, pusa:))

    OdgovoriIzbriši
  7. Prekrasno si ovo napravila, zaista lijep komplet.. bravo, jasna!!

    OdgovoriIzbriši
  8. Jasna srce si, drago mi je da sam procitala tvoje reci podrske na http://stasamihic.blogspot.com/
    Njoj smo svi potrebni i drago mi je da smo mnogi shvatili. Ozdravice Stasa, ja u to verujem cvrsto. Velika pusa od mene.

    OdgovoriIzbriši