nedjelja, 29. kolovoza 2010.

Trodimenzionalni makovi







Imam ovu posudu već neko duže vrijeme, obojala sam je u bijelo još davno, tj.sakrila neki natpis koji je bio na njoj. Onda je stajala i stajala i skupljala paučinu. Sinoć je konačno došla na red. Kad pregledavam svoje salvete, nikad ne znam koja će mi pasti na pamet da ju zalijepim, zapravo svi moji radovi nastaju u hodu, bez neke prethodne ideje koju imam u glavi. Kad sam došla do salvete s makovima, rekla sam:Ček, ček, to je to.
I prvo sam stavila samo iscufane makove svuda okolo. Uopće nije izgledalo loše, ali danas , kad sam ponovo gledala što sam jučer radila, pade mi na pamet da ih napravim trodimenzionalnim. Efa plast razvaljam malom bočicom, zalijepim poneku laticu maka na njega, izrežem te motive škaricama i pričvrstim na već zaljepljene makove. Dotjeram crvenom akrilnom da popravim gdje se bijeli od efaplasta, malo upotrijebim i crnu akrilnu i to je uglavnom to. Kasnije sam još sve prelakirala Klar lakom i moja posuda-vaza je gotova.
Teško se fotoaparatom može pokazati pravo stanje. Neke latice su dignute prema gore i stvarno izgledaju kao pravi makovi.

Jesam li malo pretjerala u svemu tome, ne znam. Možda sam je ipak trebala ostaviti bez te trodimenzionalnosti?



Broj komentara: 11:

  1. Meni je ovako baš super, neka je trodimenzionalno :-)

    OdgovoriIzbriši
  2. meni se ovako jako sviđa:)))....obožavam makove i ovo što si napravila mi izgleda prekrasno:))).....
    vjerujem da je u živo još ljepše:))...
    pusa:))........

    OdgovoriIzbriši
  3. Nanijeti salvetu na površinu znaju svi zaljubljenici u decoupage, ali ovako napraviti trodimenzionalnost znaju samo umjetnici decoupaga. Pozdrav, Jasminka

    OdgovoriIzbriši
  4. predivno je, nisam nikada radila na ovakav način i baš je zanimljivo s ovim trodimenzionalnim efektom!!

    OdgovoriIzbriši
  5. Čitajući ovaj post nasmijala sam se kad sam pročitala da ti radovi nastaju "u hodu", jer tako i ja radim, nemam baš neki plan, a ako ga i imam svejedno ne radim po njemu kad krenem :)
    I naravno da nikako nisi trebala ostaviti makove bez trodimezionalnosti, jer upravo je to ono, nešto posebno, što plijeni pažnju...zapitala sam se što je to "efa plast" ili ima neki drugi naziv, jer za to nisam čula?
    pusa

    OdgovoriIzbriši
  6. Izgleda fantasticno, jako mi se svidja, morat cu se i ja jednom okusati, bravo Jasna")))
    Pusa

    OdgovoriIzbriši
  7. Opet sam sva u transu od ovih divnih komentara, ozbiljno, uobrazit ću se od njih. Kad mi netko od kog sam naučila tehniku trodimenzionalnosti napiše tako prekrasan komentar(Jasminka),eeee, onda zbilja ostanem -paf.
    Efa plast se stvarno tako zove, sličan je das masi, mora se gnječiti prstima da se lakše oblikuje i brzo se suši.Ja sam s njim radila na tečaju pa sam si kupila jedan za raditi kod kuće. Ima ga dosta, izdatan je i može se jako puno stvari napraviti od tog jednog pakiranja.

    OdgovoriIzbriši
  8. i meni se jako sviđa kako ti je ispala, bravoo!
    Veliki pozdrav.
    Zondra Art

    OdgovoriIzbriši
  9. originalan rad,prekrasan,jako mi se sviđa,bravooo!!topli pozdrav i kisss!!!

    OdgovoriIzbriši
  10. dok ti smišljaš ostale radove, svrati malo na moj blog, imam jednu malu pozivnicu za tebe... pozdrav

    OdgovoriIzbriši