nedjelja, 11. srpnja 2010.

Morska marama




Bila sam jučer na još jednom tečaju kojeg je organizirao osječki Hobby art. Ovaj put oslikavali smo svilu, a tečaj je, kao i uvijek, održala naša Jasminka koja inače ima jedan prekrasan blog Suncokret. Adresa bloga je: http://jasminkamarjanovic.blogspot.com/


Ja ne bih bila ja kad ne bih svoj prvi rad zabrljala, ali eto, na greškama se čovjek uči.


Sad samo trebam slikati i slikati i svaki rad će biti bolji. Ambiciozno sam tamo kupila nekoliko boja i kontura i marama, ali se sjetih da nemam ramu na kojoj ću raditi. Pa budući da nemam muža koji je vješt u sklapanju rama kao neki drugi muževi (pozdrav Jasminki!), moji radovi na svili morat će malo pričekati. Zato sad samo donosim moj prvi početnički rad, a ova grupna slika je sa bloga Suncokret. Ja sam ova u sredini što čuči i moli boga da se moje greške neće pretjerano vidjeti na fotografiji.

Broj komentara: 13:

  1. Pozdrav Jasna.Ne brini za greske,ne vide se .Vazno je da si uzivala i naucila nesto novo.Oduvek prizeljkujem da naucim slikati na svili,svaka nova carolija za mene je izazov.Znaci bitan je ram i boje za svilu, naravno dobra volja i malko talenta...Bravo za tebe.

    OdgovoriIzbriši
  2. Rad je odličan. Greške se ne vide. Ako nemaš ram ili muža koji će ti sastaviti ram nije kraj svijeta. Može ti poslužiti kakav stari okvir za slike (bez stakla naravno) ili veće kartonske kutije. Zašto čekati, kreni odmah.:))

    OdgovoriIzbriši
  3. ma kakve greške!!.....ako si ti nacrtala ove školjke skidam kapu,divne su.......a sve ostalo će doći vježbom.....:)))
    pusa:))....

    OdgovoriIzbriši
  4. Prelijepi radovi, samo nastavi tako!
    Pusa!

    OdgovoriIzbriši
  5. Jasna, ja ne vidim ni jednu gresku, prekrasno si oslikala maramu, bravo:)))

    OdgovoriIzbriši
  6. Wow...uvijek sam se divila kreativkama koje slikaju na svili...ja ne znam dobro slikati niti na papiru..
    Ovaj rad je meni ...baš kao što rekoh na početku Wowwww..

    OdgovoriIzbriši
  7. Kao i uvijek, previše kritična prema svojim radovima. Sjeti se zlatnog pravila sa tečajeva. Marama je lijepo oslikana, i da ne ispadne da ti samo laskam, tu su i druge blogerice koje misle isto. Pozdrav Belišću od Jasminke

    OdgovoriIzbriši
  8. Eh,sad ja lebdim bar pola metra od zemlje nakon ovakvih komentara. Nisam sama slikala školjke, nego ih kopirala, za prvi put bi bilo malo previše da je i to samostalno. Najviše sam griješila kod konture-predebelo sam je nanosila i onda se s tim napatila do boli.Ali, i to je škola, sad znam da to moram što tanje bojati.Hvala vam svima na prekrasnim komentarima.

    OdgovoriIzbriši
  9. marama je prekrasna i svakako nastavi! a kao što je goge rekla, ram se uvijek može improvizirati...

    OdgovoriIzbriši
  10. Meni se baš tvoja marama najviše svidjela jer je ta "predebela" kontura jače istaknula školjke, a uz ovako dinamične plave valove im to super stoji :)
    Mislim da nisu toliko bitne greške u radu, nego kako rad na kraju u cijelosti izgleda, a ovaj tvoj ostavlja odličan dojam :)
    I jako mi se sviđa što su marame s radionice tako različito svima ispale, pohvale i vašoj voditeljici ;)

    OdgovoriIzbriši
  11. Uh, prekrasni komentari, stvarno ću postati uobražena.Svima još jednom- puno hvala.

    OdgovoriIzbriši
  12. meni je divna ova tvoja marama,motiv je prekrasan!!!i ostale cure su napravile preljepe radove..puseee svima!!!

    OdgovoriIzbriši
  13. Prekrasna marama!

    Želio sam već nekoliko puta naučiti batik...ali više za papir jer su efekti odlični!

    OdgovoriIzbriši