nedjelja, 4. srpnja 2010.

Kreativnost na djelu


Stigla sam s mora i vratila se u uobičajenu kolotečinu. Sutra počinjem i raditi, jer je stari dio godišnjeg odmora gotov. Imam još i čitav novi, ali to ću krenuti koristiti za dva tjedna.

Na moru je bilo užasno vrijeme, više kiše i hladnog mora nego ikad, a ja, ludača, nisam ponijela ama baš ništa što bih mogla raditi. Svoje tri knjige sam na brzinu pročitala i ostatak vremena patila zbog svoje nepromišljenosti što nisam ponijela bar neku kutijicu, salvetu i sve to što mi treba. Ali sam onda, kad sam stigla kući, kao riba koja se konačno uspjela dokopati mora, a bila je na suhom dugo, dugo, krenula u trackanje, dekupažiranje, lakiranje, itd.

Ovo na slici je dio toga što sam napravila. Uživala sam u svakom trenutku dok sam to radila, samo što imam sve veći problem s prostorom. Veliko pitanje: gdje ću ja sa svim tim?

Nekako baš i nemam tog nekog trgovačkog duha za prodaju, a poseban je problem kako to procijeniti. Mom mužu se lagano kosa diže na glavi od svega toga i osnovno mu je pitanje: A gdje ćeš to staviti?

Čak sam razmišljala da ponesem dio toga na more pa da nešto pokušam prodati, jer mi se čini da je na moru najviše tog kineskog smeća i da bi možda dobro došlo nešto drugo ponuditi. Ali kad za to sve treba hrabrosti, a ja je baš i nemam.

Kako moje sljedbenice rješavaju taj problem?

Broj komentara: 11:

  1. Draga Jasna, nisi jedina i ja imam slican problem (rijesavam ga tako da stalno poklanjam prijateljima).
    Stvarno si bila marljiva, kad si sve ove ljepotice napravila, svaka cast, kutijice su preslatke:)))

    OdgovoriIzbriši
  2. Dobrodošla u svijet zatrpanih. Svi imamo isti problem. Kako se riješiti kreativnih uradaka. Nakon nekog vremena svi prijatelji imaju naše radove. I prijatelji naših prijatelja. I što dalje? Zar je svijet tako mali?
    Odlične su ti kutije. Vidi se da si bila gladna kreativnog izražavanja.

    OdgovoriIzbriši
  3. Mi smo stvarno sve slične, da ne kažem iste, i to po mnogim stvarima, sve više uviđam. Kako se promijeniti?

    OdgovoriIzbriši
  4. Super je kada te uhvati val kreativnosti i to onda treba svakako iskoristiti. Kod mene je situacija obratna - ja ciljano radim, radovi su mi usmjereni na osobe kojima ih radim tako da nikada nemam ništa viška, štoviše - u zaostatku sam!!!
    Skupi hrabrosti pa pokušaj ponuditi radove nekom štandu ili gift shopu na moru, da ih prodaju za tebe, možda se nađe netko srdačan... Alergična sam na onu gumu i plastiku na moru, živi užas! A stranci cijene nešto "domaće"...
    Sretno! :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Prekrasne kutijice koje zaslužuju da ih netko kupi. Slažem se s Izzy, ona dobro razmišlja, zato skupi hrabrosti i ponudi, jer sigurno ima u tvom gradu neki gift shop, suvenirnica ili se jednostavno učlani u neku udrugu koja se bavi rukotvorinama i preko njih pokušaj ponuditi i prodati svoj proizvod. Sretno!!!

    OdgovoriIzbriši
  6. Jupi, upravo sam prodala dvije kutijice i sva sam sretna zbog toga! Iako mi se bilo teško rastati se od njih, ipak sam zadovoljna jer će te moje sitnice biti u nečijem drugom domu.
    Idemo dalje...

    OdgovoriIzbriši
  7. Jupi, upravo sam prodala dvije kutijice, iako sam se jedva odvojila od njih. Otišla je ona s djetelinom i bubamarom i ona s curicom i dečkom. Neka, krenulo je...

    OdgovoriIzbriši
  8. Eto vidiš, krenulo je, gdje si ih prodala na kraju? Bravo!!!
    Jedna si od 10 mojih odabranica za nagradu "Sweet blog" pa ukoliko se želiš priključiti pogledaj moj blog i sudjeluj! Bokić

    OdgovoriIzbriši
  9. Prodala sam ih na poslu(u knjižnici), gdje sam izložila nešto svojih radova. Hvala Sanja, to je moja prva nagrada.

    OdgovoriIzbriši
  10. Čestitam na prodaji i, naravno, na preslatkim radovima :)

    OdgovoriIzbriši
  11. Hvala, odmah sam dobila želju da radim još i još i još...I opet ću se pretrpati, naravno.

    OdgovoriIzbriši