četvrtak, 3. lipnja 2010.

Hortenzije




Hortenzije su mi jako drago cvijeće i u dvorištu imam tri različite boje tog grma. Nije onda čudno što sam svojoj sestri za rođendan napravila nešto od salvete s motivom hortenzije.
Htjela sam da izgleda romantično i htjela sam pokazati različite tehnike. Tu ima :obične salvetne tehnike(posudica za držanje olovki), obrnutog crackla (staklena zdjelica), shabby chica, čipke i crackla (tacna). Jesam li malo u svemu tome i pretjerala? Ja sam uživala dok sam to sve radila i nadam se da je mojoj sestri drago što je to dobila.
Inače imam dvije sestre (ja sam najmlađa), a moja druga sestra ima rođendan u 10. mjesecu. Što mislite, bi li i ona htjela dobiti nešto slično ?

Broj komentara: 8:

  1. ah hortenzije!!.....sjećam se da smo na ulazu u dvorište imali tri grma hortenzija u onoj običnoj roza boji.......a moja mama je u nekakvom njemačkom časopisu ( dobivenom od nekih gastarbajtera )vidjela hortenzije ovako intenzivne roza boje i tiho patila za nijma.....a sjećam se i da je modru galicu topila u vodi i time zaljevala hortenzije.....od toga bi imale plave cvjetove.....
    hvala ti što si me na tren vratila u djetinjstvo.....hehe tj. u prošlo stoljeće :))))
    pusa....

    OdgovoriIzbriši
  2. Meni je lijepo :-) Mislim da nisi pretjerala.
    Zanima me čime si fiksirala akrilnu boju na zdjelici (s obrnutom tehnikom)? Do sad nisam mogla prati tanjure i zdjele koje sam radila na taj način. Postoji li nešto (osim laka za čamce) s čim mogu premazati svoj rad da postane otporan na pranje?

    OdgovoriIzbriši
  3. Prelepo je! Moja hortenzija je baš danas prvi put procvetala u mom dvorištu, mada nije ovako lepa kao tvoja....

    OdgovoriIzbriši
  4. prekrasan poklon s prekrasnim cvijećem! mislim da bi i druga sestra vrlo rado imala ovako nešto!

    OdgovoriIzbriši
  5. Hvala vam puno na lijepim komentarima. Za Leptir-ja isto premažem lakom za čamce, ovaj put sam dva puta.I dalje to nije za neko veliko pranje, nježno ručno može, ali ne baš pretjerivati i ribati oštrom stranom spužve. Zdjelicu sam ručno oprala čarlijem za suđe i nije se ništa loše dogodilo.

    OdgovoriIzbriši
  6. Definitivno bi svatko volio dobiti ovako nesto lijepo i romanticno, sve ti je preslatko:))

    OdgovoriIzbriši
  7. Sigurno da bi svatko to htio dobiti, uostalom hvalim se, ja dobih al lavandu. Pozdrav. Loredana.

    OdgovoriIzbriši
  8. Jasna predivne su posudice.Hortenzije sadim oduvek ali nikako da ih zapatim.Pozdrav

    OdgovoriIzbriši