nedjelja, 28. veljače 2010.

Zlatovez na boci i svašta još


Jučer sam bila na radionici u Hobby artu u Osijeku (eto, i mi imamo radionice u Slavoniji!) i po prvi puta oslikavala sam staklene stvari. Jako zanimljivo, dosta pipljavo , puno strpljenja treba i čini mi se da to stvarno nije za svakoga, jer treba imati preciznost i sigurnu ruku. Kod salveta je puno lakše, zvizneš je i staviš ljepila, ako se nabora, nije tako strašno(naravno, ja sam malo pojednostavila salvetnu tehniku, da se oni, koji se žele upustiti u to, ne uplaše) a ovdje, bogami, ne ide baš samo tako. Koliko sam ja uspjela, ne znam, hrabro stavljam svoje prve radove na staklu na blog, a stavljam samo neke, jer mi se neki radovi još suše.

Mislim da mi je najbolje ispao ovaj zlatovez na boci, izgleda gotovo isto kao pravi zlatovez.
Onaj ručnik u pozadini nije s radionice i nisam ga sama radila, ali mi se činio kao zgodna pozadina za moje radove. Radila ga je baka Filka iz Tompojevaca, kod Vukovara.

Broj komentara: 7:

  1. Prekrasno! Svaka čast. Isprobala sam gotovo sve tehnike na gotovo svim podlogama i znam kako je slikati na staklu, misliti hoće li se boja razliti i sl. Radovi su ti odlični. :-)

    OdgovoriIzbriši
  2. odlično! nije lako slikati na staklu, ali sve je stvar vježbe i strpljenja... samo nastavi, super ti ide!

    OdgovoriIzbriši
  3. Jako lepo izgleda. Za prvi put je fantasticno, zapravo izgleda kao da to radis celi zivot. A jeste da sve ima svoju tezinu, pa kad bi uopste nesto bilo lako, ne bi bilo zanimljivo verovatno. Ustvari kad posmatramo svi mi mislimo da je lako, kad radimo onda osetimo pravu tezinu.

    OdgovoriIzbriši
  4. Ma ti si to odradila vrhunski! Tko bi rekao da ti je prvi put, svaka čast!

    OdgovoriIzbriši
  5. Samo napred,druzicemo se i ja se bavim istom tehnikom,dobro slicnom,pa svrati na moj blog...POZDRAV

    OdgovoriIzbriši