nedjelja, 14. listopada 2012.

Vješalice i još ponešto

Iako sam u zadnjem postu napisala da ću objaviti slike od Festivala bundeva, nekako mi se ne da, jer sam ih objavila na Facebooku pod Gradska knjižnica i čitaonica Belišće. Ako netko još nije vidio te slike, može ih vidjeti tamo, naš profil knjižnice je javan i sadržaje može vidjeti svatko, bez obzira ima li Facebook profil ili nema. A sad malo nešto drugo. Napravila sam već nekoliko drvenih vješalica, neke sam poklonila, neke prodala, a shvatila sam da ih još nisam ovdje pokazala.
Meni su zgodne kao vješalice za ključeve, ali mogu se na njih vješati i neke druge stvari. U naslovu posta sam napisala "i još ponešto" pa evo i toga. Nedavno sam napravila svoj prvi pokušaj crtanog zlatoveza na staklu s obrnute strane. Nisam bila na radionici kod Jasminke, a znam da njene polaznice nauče svaku tehniku odlično raditi. Ja sam pokušala sama i nisam baš zadovoljna, ali možda za prvi put i nije tako loše. Točno znam u čemu sam pogriješila i sljedeći put će biti bolje.
Pa onda jedan rokovnik s Klimtom:
I još samo jedan tanjur s hortenzijama rađen s dvokomponentnim lakom, ali s obrnute strane.
Nadam se da nisam bila previše zamorna. Veeeeliki pozdrav svima koji posjećuju moj blog i koji ga prate i preko Facebooka!

četvrtak, 4. listopada 2012.

Izrada sapuna

Oni koji nisu prvi put na mom blogu znaju da sam neumorna u isprobavanju novih stvari. Već jedno duže vrijeme htjela sam se okušati u izradi sapuna. Proučavala sam sve moguće i nemoguće vrste izrade na internetu i na youtubeu i shvatila da to neće ići baš tako jednostavno. Onda sam se odlučila za najjednostavniju varijantu:naručila sam preko neta iz Hobby arta iz Zgb-a smjesu za izradu sapuna(košta oko šezdeset kuna) i krenula na posao. Budući da imam raznih kalupa koje koristim za izradu gipsa, a imam i sušenog ljekovitog bilja, mogla sam početi. Koristila sam sušenu kamilicu (moju, vlastitu)u koju sam stavila prstohvat kurkume(to je onaj žuti začin) i sušenu metvicu. Ugrijala sam na pari smjesu dok se nije posve otopila, za to vrijeme blago nauljila kalupe i vruću smjesu izlila u te kalupe. Zatim sam stavljala kamilicu i mentu u iste kalupe i ostavila da se suši jedan dan.
Sutradan sam bez ikakvih problema izvadila svoje sapunčiće van i oduševila se rezultatom. Vidim da sam trebala slikati na nekoj ljepšoj pozadini, a ne na običnom papirnatom ručniku, ali bila sam tako nestrpljiva da vam što prije pokažem što sam napravila. I onda sam smislila kako bih ih mogla upakirati pa sam sve zamotala u onaj organdi i zavezala vrpcama.
Svoje sapunčiće pokazat ću prvi put na Festivalu bundeva koji se kod nas održava ove subote. I ne samo sapunčiće, bit će tu još mojih kreativnih stvarčica, a u sljedećem postu pokazat ću vam kako je bilo.