subota, 24. prosinca 2011.

Anđeo od krep papira na treći način


Jučer sam bila u Osijeku u Avenue Mallu,gdje je bio neki Božićni sajam. Tamo sam kupila anđela od krep papira koji se razlikuje od moja dva koje ja pravim. Morala sam ga kupiti i isprobati napraviti. Nije mi ispao baš sjajno,original je puno bolji, ali drago mi je što sam skužila kako se radi.
Stariji sin mi je pomogao na tu fotografiju staviti pahuljice i natpis, a podloga na kojem stoji je pravi snijeg. Ne znam kako je kod vas, ali kod mene se snijeg još drži i Božić će definitivno biti bijeli Božić.
Neka moj anđeo od krep papira bude ujedno i čestitka svima koji me prate i preko bloga i preko facebooka. Svima vam želim sve najbolje !

ponedjeljak, 19. prosinca 2011.

Zlatovez i snijeg


Ova dva zlatoveza napravila sam za naš sajam. Još uvijek to meni ne ide najbolje, nije to jednostavno za raditi i najbitnija je preciznost koja meni još uvijek nedostaje. Moram priznati da sam se malo i ohladila od zlatoveza, zapravo polako se hladim od svega. Polako mi je svega dosta i pun mi je kufer.
Možda je ovaj današnji snijeg kriv za ovu zadnju rečenicu...

subota, 17. prosinca 2011.

Božićni sajam u Belišću


Ovo je drugi po redu sajam kojeg organiziramo moja Gradska knjižnica i čitaonica Belišće zajedno s Turističkom zajednicom. Za razliku od prošle godine izlagači su smješteni u drvene kućice koje se mogu grijati i puno je ugodnije biti u njima.
Na našem knjižničnom fejsbuku ima puno više slika, a ja ću staviti samo nekoliko da se vidi kako je bilo. Sajam traje i dalje, sve do srijede u podne, kad je zatvaranje.

nedjelja, 11. prosinca 2011.

Vintage motiviNapravila sam dvije kutijice i jedan tanjur s vintage motivima. Moj fotoaparat je stvarno zaslužio da ode u mirovinu, ali ja još uvijek najčešće snimam s njim, iako nisam zadovoljna slikama. No, što je, tu je, moji radovi su tu. Jako volim kombinirati dekupaž papir s 2 K lakom i nedavno sam preko interneta naručila ovaj papir s novogodišnjim vintage motivima.
Osim toga, napravila sam i tri kuglice za bor s umjetnim snijegom. One još nisu potpuno dovršene, jer ću ih još malo dotjerati lakom, nek se malo sjaje. I nadam se da će taj umjetni snijeg prestati ispadati...
Za sve one koji misle raditi s njim, evo jedan savjet: radite s njim kad vam je kuća prljava i u neredu, a ne kad je svježe usisana i dotjerana. Eh, da sam ja to znala!
Jako lijep efekt se dobije s njim, ali snijega ima kao u priči, posvuda, samo lebdi.

Iz snijegom pokrivene dnevne sobe pozdravlja vas Jasna!

subota, 3. prosinca 2011.

Tiffany anđeo

Upravo sam se vratila s jedne radionice gdje sam se po prvi put okušala u ovoj tehnici. Radionica je održana u Gradskoj knjižnici Valpovo, a bračni par Vilupek iz Bjelovara pokazao nam je osnove ove predivne tehnike.
A što će drugo Jasna napraviti nego anđela?
Pa, naravno, niste ni posumnjali ništa drugo...

Moj prvi rad je pun grešaka koje se vide i iz aviona, ali mi je simpatičan, takav sav nahereni.
Zanimljivo je bilo to raditi, ali čini mi se da se ipak neću time baviti, jer zahtijeva dosta ulaganja. Najveći problem mi je bio kako izrezati staklo, a kasnije je sve išlo lakše. Naročito mi se svidjelo lemljenje, a pošto sam po prvi put u životu uzela lemilicu uopće u ruke, rezultat i nije loš.

Što kažete, može li dobiti prolaznu ocjenu?