nedjelja, 30. listopada 2011.

Noć vještica ili Halloween
Meni je baš simpatičan ovaj dan koji se kod nas počeo obilježavati prije nekoliko godina. Ne pripadam u skupinu onih koji misle da je to užasno, poganski i ne znam što sve ne, ja ga gledam isključivo kao priliku za neku kreativnost, a podijeliti djeci koji bombon ili komad voća, kad nas dođu preplašiti po noći, za mene je simpatično i ne odbija me.
Tako sam kupila i veliku bundevu i uz pomoć najstarijeg sina je izdubila, što nije bilo nimalo jednostavno. Kad vidim one majstorski izdubljene bundeve s raznim oblicima, divim se kako su to mogli napraviti, jer znam koliko su tvrde i teške za obrađivanje.
Napravila sam i jednu manju bundevu od stiropora, sličnu onoj Jasminkinoj (s bloga Suncokret), ali ipak je malo drugačija i s flomasterima joj nacrtala lice. Napravila sam i jedan svjećnjak od čaše na koji sam nalijepila salvetu s motivom bundeve, a tamo gdje su oči, nos i usta, stavila sam windows color boju koja svijetli u mraku. Kad se unutra stavi jedna lučica i zapali, izgleda baš zgodno.
U knjižnici sam danas imala i jednu dječju radionicu, na kojoj sam djecu naučila kako se prave takvi svjećnjaci. Djeca su s veseljem izrađivala svjećnjake, a kako su ih napravili, možete procijeniti sami.
Nadam se da se niste previše uplašili gledajući ove strašne fotografije.
Buuuuuuu!

četvrtak, 27. listopada 2011.

Shabby stolicaOvo će biti jedan brzinski post, jer nemam vremena ni za što više. Imamo jako puno aktivnosti na poslu zbog Mjeseca knjige i skoro ništa više ne stignem napraviti. Evo, upravo maloprije mi je završila jedna radionica koju sam držala početnicima u salvetnoj tehnici, a u ponedjeljak imam jednu dječju radionicu na kojoj ćemo obilježiti Noć vještica.
Ova stolica koju sam napravila u shabby chic stilu je prastara i izgledala je očajno. Šteta što ju nisam poslikala na vrijeme.
Odlučila sam se za shabby, a stavila sam i šablonu leptira na dva ćoška.
Poslužit će kao stalak za neki cvijet.
Svima velik pozdrav šalje umorna Jasna koja se zahvaljuje od srca svima onima koji je čitaju i koji ostavljaju komentare.

utorak, 11. listopada 2011.

Festival bundeva 2011.

Evo malo slika (za sve one koji me ne prate preko facebooka) sa Festivala bundeva održanog u Belišću 8.10.2011.Organizator je opet bila udruga Zvono, a sudionika je ovaj put bilo najviše do sad.
Moja kolegica Vlasta iz knjižnice i ja imale smo svoj štand na kojem smo predstavile našu knjižnicu, tj. naše rukotvorine. Ona je bila zadužena za slatki, a ja za kreativni dio. Iako je njen dio ne samo sladak, nego i jako, jako kreativan.
Moram pojasniti sliku s listom i bubamarama. Ideju sam potpuno prenijela od Artdrops Tatjane i dobro mi je ispalo. Ideja sa ambalažom od kinder jaja za tijelo bubamare je odlična. Hvala Tatjana za ideju!
Možda primijetite i ovu moju skulpturu s vješticom, duhom i bundevom. To sam našla fotografiju na netu i napravila od das mase (po sjećanju s fotografije, nisam fotku čak ni isprintala).
Možda vam u sljedećem postu stavim još fotografija da vidite kako je tamo bilo još svakakvih zanimljivih stvarčica.I još jedna stvar:imam užasnih problema s ostavljanjem komentara. Mora da sam i ja nešto pobrkala kao i Milina, uglavnom, jedno 15 puta moram pokušavati dok ne uspijem ostaviti komentar pa me to malo ubija u pojam.
Što sam to napravila, blage veze nemam, zato mi oprostite što nisam komentirala neke vaše prekrasne postove.

Veliki jesenski pozdrav od Jasne!

nedjelja, 2. listopada 2011.

Sospeso trasparente ili 3 D na foliji
Evo , pravim se malo važna i razbacujem se talijanskim izrazima, ali to je pravi naziv za ovu tehniku. Napravila sam jedan brzinski 3 D na foliji i poklonila ga mojoj nećakinji Ivani za rođendan.
Kako je ispalo, prosudite sami.
Sljedeći tjedan krećem na nešto sasvim novo, a to su bundeve. U sljedeću subotu (8.10.) kod nas se održava već tradicionalno Festival bundeva, a moja knjižnica će opet imati svoj štand na kojem ćemo kolegica i ja izložiti razno-raznih stvarčica.Nadajmo se da će biti lijepo vrijeme i da će moji sugrađani ,kao i uvijek do sada, prepoznati trud organizatora (Udruge Zvono) i pogledati što su ove godine smislili različiti kreativci.
U sljedećem javljanju prikazat ću vam kako je bilo.
Veliki pozdrav od Jasne!