ponedjeljak, 26. rujna 2011.

Dekupaž etui i dekorativno slikanje


Nemaju baš nikakve veze ove dvije stvari, ali ja ponovo trpam nespojivo u isti post.
Prvo o ova dva etuija za naočale. Jako volim raditi kombinaciju dekupaž papira i dvokomponentnog laka, oni se slažu fantastično. Mnogima se dekupaž papir uopće ne sviđa, jer im djeluje kao obična naljepnica, ali svi koji vide moje etuije rađene na ovakav način, slažu se da je rezultat odličan.
Moja stara prijateljica iz djetinjstva nedavno je čistila svoj radni prostor od hrpe nagomilanih stvari koje su se godinama množile kod nje. U jednom trenutku, dok je htjela baciti dvadesetak talijanskih časopisa i već krenula prema kontejneru, sjetila se mene. Hvala ti Mila što si mi poklonila ove dragocjene časopise, a najviše zato što je u njima bila ogromna količina dekupaž papira. I ova dva kojima sam ukrasila ove etuije, upravo su iz tih časopisa.
U prošlom postu spomenula sam radionicu na kojoj sam bila prošli put u osječkom Hobby artu. Radionica je bila o dekorativnom slikarstvu, a slikali smo hortenzije. Moram napomenuti da ja stvarno nisam nikakva slikarica i da sam se teško odlučila uopće doći na tu radionicu, ali kako su na dnevnom redu bile hortenzije koje obožavam, stvarno nisam mogla odoljeti.
Jasminka je i ovaj put tako divno prenijela svoje znanje na nas i stvarno joj moram zahvaliti na količini strpljenja koju ima. Jako volim doći na njene radionice i stvarno se osjećam odlično na svakoj, a vještina koju tamo steknem, zaista je za mene neprocjenjiva.
Toliko od mene ovaj put. Svima veliki pozdrav šalje Jasna.

subota, 10. rujna 2011.

Klimt poslije Klimta
Nadam se da ću ovim postom završiti s Klimtom. Što je previše, previše je...
Napravila sam još jedan etui, pa opet onakav koferčić u koji stane još jedan (a u mali stane taman mali magnetić za frižider, opet s Klimtom), dvije slike na drvetu (ovaj put malo drugačiji, veći motiv Poljupca) i mislim da je to sve.
Ne smijem više i gotovo.
I zlatovez sam radila, a on mi postaje sve zanimljiviji. Zimus sam pričala s jednom zlatoveziljom koja mi je rekla da voli zlatovez zato što je jako kreativan. Moram priznati da ju tada baš nisam shvatila, jer sam mislila da se sve radi po određenom uzorku i gotovo. Ali, eto, i ja sam postala kreativna, jer potpuno sama osmišljavam motive. U knjižnici u kojoj radim napravila sam malu izložbu mojih radova sa zlatovezom i već prvi dan prodala jedan koji je malo netipičan, jer nije na crnom plišu, nego na onom u bordo boji.
I za kraj samo još nekoliko slika iz mog dvorišta. Iako živim u Slavoniji u kojoj ne bi trebalo saditi biljke koje su tipične za Dalmaciju, ja uporno pokušavam stvoriti moj mali mediteranski vrt. Ove godine po prvi put je smokva donijela (čak)tri ploda (ali to je smokva koja ostaje u zemlji i uspije izdržati i zimi na minus 20), a limun imam već par godina koji donosi plodove (njega unosim unutra). U Vodicama sam ovog ljeta kupila i mandarinu, a hoće li i ona dati nagodinu koji plod, vidjet ćemo. Već sam vam prije pokazala fotografije palme, oleandara i nara i moj mediteranski dio se sve više širi.
A hibiskus me neki dan iznenadio s čak četiri cvijeta odjednom. Uvijek bude jedan ili najviše dva cvijeta, ali četiri-još nikad.
Danas sam bila na jednoj radionici u osječkom Hobby artu, ali o tome sljedeći put.
Svima veliki pozdrav šalje Jasna!