četvrtak, 23. lipnja 2011.

Pozdrav iz Vodica

Naravno da sam i ja, kao još pola Hrvatske, odlučila spojiti sve ove blagdane , državne praznike i stari godišnji odmor, i otisnuti se prema moru. Naša destinacija već nekoliko godina su Vodice, taj lijepi gradić pored Šibenika.


U pauzi između kupanja i sunčanja napravila sam dvije stvarčice, naravno opet s 2 k lakom (još uvijek ga nisam potrošila, ali nemam još puno)-kutijicu i jedan etui za naočale.


Jedan veliki pozdrav svima koji čitaju moje postove šalje Vodičanka (trenutno) Jasna

srijeda, 15. lipnja 2011.

Ovisnost o 2K laku
U zadnje vrijeme sve što sam napravila bilo je s dvokomponentnim lakom (2K lakom), tako da slobodno mogu reći da je kod mene došlo do ovisnosti.

Zadnje što sam napravila to su ove futrole ili etui za naočale (nekako mi ta riječ etui još nije sjela). Radila sam ih i sa dekupaž papirom i sa salvetama i stvarno sam jako zadovoljna rezultatima.

Čak sam uspjela dva i prodati, a jedan mi je ukraden! Toliko se nekome svidio da ga je s pulta knjižnice skrivečki pokupio. Grrrr, što sam bila ljuta! To je ovaj s maćuhicama i uživo je stvarno bio poseban.

Ali dobro. To je samo dokaz da barem netko cijeni moj rad...

Napravila sam i ove dvije kutijice, opet s tim lakom.

A sad bi bio red i da se odmorim od svoje kreativnosti.

Malo ću skoknuti do mora...

utorak, 7. lipnja 2011.

Anđeoska lampa i zeleni tanjurMoram priznati da u zadnje vrijeme baš ni ne radim puno kreativnih stvari. Nakupilo mi se previše toga i odlučila sam od sada raditi samo strogo namjenske stvari.


Jedna od tih stvari je lampa za dječju sobu moje kćeri. Soba je u plavo-bijelom tonu i jučer sam kupila jednu običnu lampu koja je bila srebrna. Nije ona bila loša, izgledala je jako elegantno, ali u dogovoru s mojom Mirnom, odlučila sam joj dati posve drugačiji štih. Ona je izabrala ovaj motiv s anđelima (a mene uopće nije trebalo nagovarati, jer bih ja anđele mogla stavljati baš na sve), malo shabby chic stila i- gotovo.

Njoj se sviđa, a i meni, naravno.

Druga stvar je ovaj zeleni tanjur koj sam opet napravila namjenski. Bio je rođendan jedne moje sestre (naravno-one kojoj sam već napravila nekoliko stvari s ovim motivom) i ja sam joj napravila ovaj tanjur (ili tacnu, ili što već je), a kako se ne mogu odlijepiti od 2K laka, opet je u tom stilu. Radila sam po prvi put salvetu na tamnoj podlozi (ovaj put nije dekupaž papir), a kako je ispalo, procijenite sami. Nije jednostavno raditi s tim lakom, kod mene još uvijek ima grešaka, jer radim brzopleto i neke stvari pokušavam popravljati, a to kod tog laka ne ide.

Ali, što se više radi, grešaka će vjerojatno biti manje.

Da ne bi bio post bez koje slike iz mog dvorišta-ovaj put slika mog hibiskusa koji je procvao po prvi put ove godine i jednog od oleandara, kojeg sam sama uzgojila.

Svaki put na moru otkinem grančicu oleandra, stavim u vodu i kad dođem kući, posadim ga. Sad već imam nekoliko prekrasnih , a ti, koje sama uzgojim, draži su mi od onih kupljenih.

Veliki pozdrav svima koji me čitaju, a najveći ide Mari u Rijeku koja me se sjetila kod dodjeljivanja nagrade. Hvala Mare!