ponedjeljak, 27. rujna 2010.

Pripreme za Festival bundeva


U mom gradu se već nekoliko godina održava Festival bundeva. Organizator je Udruga invalidne djece Valpovštine Zvono, a na tom festivali se nastoji promovirati bundeva kao zanemarena povrtnica . Sve je u znaku bundeve, prodaju se različiti proizvodi, kolači, sokovi, rukotvorine, a bundeva je poveznica svega. Prošle godine smo moja kolegica iz knjižnice i ja baš na štandu Zvona prodavale neke rukotvorine koje su napravljene u toj udruzi, a ove godine će naša knjižnica imati svoj poseban štand. Opet ćemo promovirati naše radionice i donijeti nešto proizvoda kojih su naših ruku djelo. Zato sam ja ovaj vikend nešto pravila, čega god sam se sjetila da bih mogla povezati s bundevom, a do 9.10. (kad će biti taj festival) moramo još svašta napraviti. Samo da bude lijepo vrijeme kao i prošle godine.
Ove slike su od prošle godine i nadam se da ćete uživati u njima.

srijeda, 22. rujna 2010.

O nagradamaOpet sam dobila jednu nagradu i to ovaj put od dvije blogerice čije blogove s guštom pratim. One su mi dodijelile ovu sunčanu nagradu, a blogerice su Sanja, koja ima blog http://kreativnobysanja.blogspot.com i Tina , koja ima blog http://tininkreativnikutak.blogspot.com
Zahvaljujem se Sanji i Tini koje me prate i ostavljaju komentare, a ja bih sad trebala nagradu podijeliti s 12 blogerica, ali ja ću samo napisati one čije blogove najviše pratim.
To su: Tea, Magdesign, Eda, Mare, Biljana, Sanja, Zondra art, Jasminka, Branka, Pink Sandra,Škrinja kreativnosti, Loredana.( Naravno da pratim i druge, ali u 12 mi ne stane više.)
A sve je počelo prije skoro godinu dana kad sam odlučila napraviti svoj drugi blog ( da, da, imam ja još jedan blog o knjigama, ali njega pišem samo za sebe) i kad sam napisala prvi post. Pa drugi, pa treći, pa sljedeći. Moja prva sljedbenica bila je Tea, nekako me uspjela pronaći, a to nije bilo nimalo jednostavno. Ja sam bila jako samozatajna (i sad sam, ali sam se ipak malčice oslobodila), nisam se nikome usudila ostaviti komentar, a redovito sam čitala i pratila svu silu blogova. Dan mi je počinjao tako što bih virnula što ima na Teinom blogu i Magdesignu. I malo, pomalo, otela se ja...
Eto, svima onima koji prate moj blog jedan veeeeliki pozdrav šalje Jasna

nedjelja, 19. rujna 2010.

Tmurni dan uljepšan s dva tečajaKad sam se jučer ujutro probudila, došlo mi je da se vratim u krevet i ostatak dana provedem u pidžami. Bilo je tako tmurno, kilavo vrijeme, prava ona sumorna jesen s kišom.

Ipak, ja sam taj dan provela ovako:
1.Prvo sam otišla na posao i odradila svoju radnu subotu( svaka druga mi je radna) od 9 do 12
2.Otišla kući na ručak (koji je moj dobri muž sam napravio)

3.Nešto poslije 1 krenula za Osijek, jer sam se prijavila na tečaj u Hobby art-Trodimenzionalna salvetna tehnika


4.Bila na prvom tečaju 3 sata( ali tri prekrasna sata)


5.Oko pola 6 otišla u McDonalds i ubacila nešto u kljun( dobro, taj dio nije bio naporan)


6.U 6 došla na drugi tečaj-Pozlata sa zlatnim listićima i folijom


7.Tečaj trajao opet tri sata(opet prekrasna tri sata)


8.Oko 9 krenula iz Osijeka, došla kući oko pol 10


9.Ostatak večeri divila se svojim radovima

I taj strašni sumorni dan pretvorila sam u jedan divan kreativni dan.

utorak, 14. rujna 2010.

Što se sve može...
U nedjelju smo moja kolegica s posla i ja na našem belišćanskom trgu, prije održavanja jednog koncerta, malo promovirale našu knjižnicu i kreativne radionice koje se održavaju u knjižnici. Donijeli smo hrpu stvari koje sam ja napravila da pokažemo svim zainteresiranim da i oni mogu napraviti takve stvari ako dođu na naše radionice u knjižnicu. Radionice držim ja, a za to sam se ohrabrila prošle godine nekako u vrijeme trajanja Mjeseca knjige( za one koji to ne znaju- od 15.10. do 15.11.). Mojih radionica ne bi bilo da nije bilo radionica i besplatnih prezentacija u osječkom Hobby artu i Jasminke koja ima blog Suncokret i čije radionice su stvarno prekrasne. Moje su samo blijeda kopija tih radionica, jer imamo malo sredstava i ja onda moram improvizirati s onim što imamo. Ipak, ono što me uvijek razveseli, to je ona količina pozitivne energije koju dobijem od svojih polaznica, onaj osmijeh na licima svih njih, bez obzira na njihove godine. (Zapravo, ne samo polaznica, nego i polaznika, jer sam po prvi put prošlog četvrtka imala i jednog pripadnika jačeg spola!)

Nakon ovog nedjeljnog promoviranja, zainteresiranih je još više nego do sad i posla oko organiziranja novih radionica kao u priči.

ponedjeljak, 6. rujna 2010.

Paun na tri načina
A ne, ovo nije recept s Coolinarike i nijedan paun neće stradati za vrijeme pisanja ovog posta, iako naslov malo asocira.


Kupila sam ovu prekrasnu salvetu s paunom još negdje početkom ljeta i prvo sam napravila ovu limenu okruglu kutiju. To je bila kutija od nekih keksa i mislim da sam već stavila fotografiju te kutije, ali nema veze. Dvaput je dvaput, kaže Mujo.


Onda sam jednu kartonsku kutiju napravila u shabby chic stilu i moja kćer ju ne da nikome, jer je plavo- bijela, a njena nova soba je u tom stilu.


Pa je došao vikend i krenula sam u oslikavanje etuija za naočale koje sam nabavila zahvaljujući Branki koja ima prekrasan blog One stroke paintings an other things( koji sad ne mogu označiti nego pišem na ovaj način). Hvala Branki još jednom.


Etuiji su bili tamno smeđi, a ja sam ukrasila samo ovaj gornji dio, poklopac.


Mislim da mi je ovaj s paunom najljepše ispao, a kasnije sam napravila još dva: jedan s anđelima (pa, naravno, s čim bi drugim), a jedan sa suncokretima i makovima.
Eto, ovakve etuije nema nitko, to znam sigurno, a hoće li ih netko imati kad ih sutra odnesem na posao i pokušam prodati, vidjet ćemo.


subota, 4. rujna 2010.

Eto, i ja volim


Stigla je i do mene ova pozivnica, zahvaljujući blogerici Edi koja ima prekrasan blog http://spalatinart.blogspot.com/ , da sudjelujem u ovoj igrici. Pravila su sljedeća:

1.Navesti osobu koja vas je nominirala za ovu igru

2.Navesti 10 stvari koje volite

3.Navesti 10 osoba koje biste htjeli uključiti u ovu igru i poslati im pozivnice


E, sad, tih deset stvari... Nema davno da sam navodila 5 stvari pa se ne bih htjela ponavljati. Zato ću nešto pokušati napisati bez puno ponavljanja.

1. Volim svoju obitelj( obitelj je iznad svega)

2.Volim svoju kuću, dvorište, vrt(jest da treba puno raditi, ali sve se to vrati)

3.Volim svoje igrarije (to je ovo što prikazujem na ovom blogu)

4.Volim čitati (za sve se ima vremena kad se hoće)

5.Volim svoj posao (okružena sam knjigama na poslu, jer sam knjižničarka)

6.Volim svoje Belišće i Slavoniju općenito (i ne bih mogla zamisliti da igdje drugdje živim, nego baš tu)

7.Volim biti na internetu (bez toga mi ne prođe niti jedan dan)

8.Volim gledati filmove u kinu (to sam se zarazila u Vodicama)

9.Volim Vodice( gdje sam svako ljeto i koje mi se sve više uvlači u srce)

10.Volim naučiti nešto novo u kreativnim radionicama


Ovo treće pravilo o navođenju deset osoba ću preskočiti, jer mislim da su već svi nominirani kod nekog drugog .

Eto, to bi bilo to, a novi radovi uskoro stižu.